Információk 
A múzeum nyitvatartása:
November 1 – március 31 között 10-16 óráig
Április 1 – október 31 között 10-18 óráig
Hétfőn zárva

 

A Múzeum kiállításai a nyitvatartási idő alatt a belépőjegy megváltásával kapott karszalag viselésével szabadon látogathatók. Kérjük azon kedves látogatóinkat is, akik jogszabály alapján ingyenesen látogathatják a Múzeumot, hogy a pénztárban – jogosultságuk igazolásával – karszalagot igényelni szíveskedjenek!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jegypénztárnál legkésőbb a zárás előtt fél órával vásárolható belépőjegy, ill. igényelhető karszalag.

A Múzeum kiállító tereiben eredeti lépcsők, szűk terek, alacsony átjárók találhatóak. Kérjük, hogy a látogatás során fokozottan figyeljenek oda saját maguk és a többi látogató testi épségének megóvása érdekében! A Múzeumot mindenki csak saját felelősségére látogathatja!

Sajnos kerekesszékkel, ill. babakocsival a Múzeumnak csak egy kis része látogatható, teljes bejárása nem megoldható. Tájékozódjon >>ITT<<.

Kutyát és egyéb állatot a Múzeum területére behozni TILOS!

A Múzeum területén – a Királyi Kápolna kivételével – fotó- és videó felvétel külön térítés nélkül készíthető, VAKU NÉLKÜL!

A Királyi Kápolnában fotó- és/vagy videó felvétel készítése szigorúan TILOS!

 

2018. január 1-től érvényes jegyárak:

 

BELÉPŐJEGY ÁRAK A MÚZEUM ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSAIRA

 

Teljes jegyár: 1.600 Ft/fő
Kedvezményes* jegyár:    800 Ft/fő

 

* Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

Emlékhelyek Napja 2019. május 11.

Teljes jegyár: 1.200 Ft/fő
Kedvezményes* jegyár:    600 Ft/fő

 

Kiállításainkat ingyenesen látogathatják:

 • 6 év alatti gyermekek
 • ​70. életévüket betöltött felnőttek
 • fogyatékkal élők (+1 fő kísérő)
 • az EMMI által kiadott, szakmai belépővel rendelkezők
 • legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai
 • a közoktatásban dolgozó pedagógusok (pedagógusigazolvánnyal, magyar és EGT állampolgárok részére)
 • minden hónap utolsó vasárnapján a 26 év alattiak illetve 18 év alatti gyermekek, két közeli hozzátartozóval (magyar és EGT állampolgárok részére)
 • nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) minden látogató

 

A kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!

 

 

TÁRLATVEZETÉS

 

Tárlatvezetési igényét – kérjük – az érkezését megelőzően min. 2 munkanappal korábban jelezze az >>ITT<< található megrendelő űrlap kitöltésével, melynek beérkezését követően Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Amennyiben a megrendeléssel kapcsolatban segítségre van szüksége, hívja Munkatársunkat a +36-70/503-9664-es telefonszámon. Ha Munkatársunk éppen nem tudja fogadni a hívását, kérjük, hívja később, vagy várja meg visszahívását.

 

Előzetes bejelentkezés nélkül a tárlatvezetés lehetőségéről – az adott napon – a pénztárnál lehet érdeklődni, de azt garantálni nem tudjuk!

 

TÁRLATVEZETÉSI DÍJAK

Magyar nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak:   5.000 Ft / csoport
Idegen nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak:   8.000 Ft / csoport

A tárlatvezetés igénybevétele esetén is szükséges belépőjegyet váltani.

 

Magyar nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak:   8.000 Ft / csoport
Idegen nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak: 12.000 Ft / csoport

A tárlatvezetés igénybevétele esetén is szükséges belépőjegyet váltani.

 

Nagyobb létszámú csoport tárlatvezetési igénye esetén – a Királyi Palotában található kisebb méretű termek befogadóképessége miatt – a csoport megbontása szükséges. Megértésüket köszönjük!

 

 

Saját idegenvezetővel érkező csoportok esetén -

lehetőséget biztosítunk a saját tárlatvezetésre, de 10 fő feletti csoport esetén a csoport tagjainak megvásárolt – normál árú – belépőjegyen felül, idegenvezetői szolgáltatási díjat kötelesek fizetni, melynek összege 5.000 Ft / csoport (maximum 50 főig). Az idegenvezetői szolgáltatási díj tartalmazza az idegenvezető belépőjegyét is.

10 fős vagy az alatti csoport esetén nem szükséges a külön díjat megfizetni, azonban az idegenvezetőnek is belépőjegyet kell vásárolnia.

Azon idegenvezetők, idegenforgalmi irodák, turisztikai szolgáltatók részére, akik rendszeresen terveznek szervezett csoportokat hozni a Várba, együttműködési szerződés keretén belül kedvezőbb feltételeket kínálunk. Érdeklődés esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot dr. Havasi Tamásné, Krisztina gazdasági vezetőnkkel (havasi.krisztina@mnmvarmuzeuma.hu).

 

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

 

Számos múzeumpedagógia foglalkozást kínálunk különböző témakörben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A foglalkozások ára és bővebb információ >>

 

 

DÍJMENTES VASÚTI UTAZÁS ISKOLÁS CSOPORTOKNAK

 

Az országos múzeumok látogatásáról szóló 1160/2002. (IX. 26.) számú Korm. határozat alapján az általános iskolák, szakiskolák, szakmunkásképző iskolák, gimnáziumok és szakközépiskolák nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói – a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismerése érdekében – az iskola által szervezett csoportos utazás keretében díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathatják meg az országos múzeumokat és az Országházat.

 

A díjmentes utazás tanítási napokon vehető igénybe a MÁV START Zrt. szolgáltatási területén az ország területén működő

 • általános iskola nappali tagozatos tanulói (beleértve a kisegítő gyógypedagógiai intézmények tanulói),
 • valamennyi középfokú tanintézet nappali tagozatos tanulói (beleértve a szakmunkásképző iskola, szakiskola, gimnázium és szakközépiskola),
 • minden 10. (tizedik) tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) csoportos utazás esetén.

 

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. Területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. (A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV START Zrt. honlapján megtalálhatóak.)

A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai.

Kérjük az iskolákat, hogy a szükséges átfutási idő miatt az utazás időpontja előtt legalább 10 nappal juttassák el az >>INNEN<< letölthető, kitöltött fogadónyilatkozatot a muzeumpedagogia@mnmvarmuzeuma.hu címre!

 

Ezen fogadónyilatkozat és az utazásban résztvevő diákok névsora nélkül a csoport díjmentesen nem számolható el. A menetjegy visszaútra csak akkor érvényes, ha azt a látogatás helyszínén, a múzeumban az erre a célra rendszeresített eredeti bélyegző lenyomattal ellátták.