Archívum

Kulturális Örökségek Napja: Középkori várséták!

A Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozat keretein belül az MNM Esztergomi Vármúzeum 2020. szeptember 20-án nyitvatartási időben ingyenesen látogatható.

Középkori Várséták:
Ismerje meg az esztergomi vár középkori történetét és az árpád-kori tornyokat, melyek csak ezen a napon, a tárlatvezetések keretében tekinthetőek meg. A séták során bemutatjuk a vár leghangulatosabb középkori termeit, a Királyi Kápolnát, a Fehér Tornyot, a Szent István termet, a várkonyhát és a Nagytermet is, és megcsodálhatjuk a Lipót teraszon megnyitott árpád-kori tornyokat!  A részletekért kérjük olvasson tovább!

Részletek >

Fontos információ a Nagyteremről

Kedves Látogatók!

2020.09.09-én 11:00 órakor rendezzük meg  H. Kelemen Márta és Merczi Mónika könyvbemutatóját a Nagyteremben. Az eseményről bővebben itt olvashatnak!
A rendezvény ideje alatt (10:30 – 13:00) a Nagyterem nem látogatható, de a régészeti kiállítás az udvaron keresztül továbbra is megtekinthető!

Köszönjük a megértésüket!

Részletek >

Könyvbemutató: Az esztergomi várhegy a római korban

Kedves Látogatók!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a 2020. szeptember 9-én 11:00-kor tartandó H. KELEMEN MÁRTA – MERCZI MÓNIKA: AZ ESZTERGOMI VÁRHEGY A RÓMAI KORBAN c. kötet ünnepélyes bemutatójára. Az esemény az MNM Balassa Bálint Múzeum szerevezésében kerül megrendezésbe a Vármúzeum Nagytermében. A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

Részletek >

Nemzeti Emlékhelyek Napja 2020

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Emlékhelyek Napja az Esztergomi Vármúzeumban 2020.08.29-én 15:00 órától! Sok érdekes és izgalmas programmal készülünk látogatóink részére úgy, mint rendhagyó tárlatvezetés, kalandjáték, üzenőfal, reneszánsz festés, fotósarok és még nyereményjáték is lesz! Várjuk Önöket és családjukat szeretettel az idei nemzeti emlékhelyek napján!

A részletes programért kérjük olvasson tovább!

Részletek >

Babits Irodalmi piknik

Irodalmi és színházi napok a MNM Babits Mihály Emlékház kertjében!

Szeretettel várjuk 2020. augusztus 14-én (pénteken) és 15-én (szombaton) a látogatóinkat programjainkra!
Helyszín: Esztergom, Babits Mihály utca 11.
Belépés: Ingyenes

A részletes programért olvasson tovább!

Részletek >

Múltidéző tárlatvezetés

Szeretnénk meghívni Önöket egy múltidéző tárlatvezetésre, melyet 2020 augusztus 9-én 12:30 órakor tartunk az Esztergomi Vármúzeum állandó tárlatában.

A múltidéző tárlatvezetés során a vár királynője korhű öltözékben vezeti végig vendégeinket a királyi palota termein, miközben visszakalauzolja a látogatókat a középkori királyok és a vár lakóinak és szolgálóinak időszakába. Rengeteg érdekességet tudhatnak meg az egykor itt élt emberek mindennapjairól és szokásairól ezen a 60 perces tárlatvezetésen.

AZ ÖSSZES HELY BETELT!

Részletek >

Újranyitás

MNM Esztergomi Vármúzeuma 2020. június 20-án újra megnyitja kapuit a nyilvánosság előtt.

A jövőben a múzeum a megszokott nyitva tartással üzemel:
Kedd – Vasárnap 10.00 – 18.00

A kialakult járványhelyzetre való tekintettel módosítottuk a látogatás feltételeit. A részleteket az írás második felében megtalálják!

Részletek >

Ördögmese előadás

Szeretnénk meghívni Önöket a Simorág TánCirkusz Ördögmese című előadására, amely 2020 augusztus 9-én, 11:00 órakor kerül megrendezésre a Lipót teraszon!
Simorág TánCirkusz Ördögmese című előadása a „KÖSZÖNJÜK MAGYARORSZÁG!” PROGRAM KERETÉBEN VALÓSUL MEG!

Időpont: 2020.08.09 11:00
Helyszín: MNM Esztergomi Vármúzeuma – Lipót terasz (2500 Esztergom, Szent István tér 1.)
Előadás időtartama: 60 perc
Belépés: Ingyenes

Részletek >

Rendezvényeink

Kedves Látogatók!

Sajnos a kialakult járványhelyzetre való tekintettel az év első felére tervezett programjaink, mint az Évadnyitó (Tavaszi Fesztivál) és a Múzeumok Éjszakája sajnos nem kerülhetnek megrendezésre.

Reméljük, hogy minél hamarabb visszatérhetünk a megszokott életünkhöz és újra tarthatunk családi programokat a múzeumban. Addig pedig érdemes követni a múzeum Facebook oldalát, ahol hétről-hétre igyekszünk érdekes tartalmakat megosztani Önökkel.

Szép napot!

Részletek >

ZÁRVA!

 

zárva

Tisztelt Látogatók!

A jelen helyzetre való tekintettel a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma március 14-15-16-án (szombat-hétfő) zárva tart.

 

Megértésüket köszönjük!

Részletek >