Információk

A múzeumi nyitvatartás:

November 1 – március 31 között, 10-16 óráig

Április 1 – október 31 között , 10-18 óráig

Hétfőn, zárva

A Múzeum kiállításai a nyitvatartási idő alatt a belépőjegy megváltásával szabadon látogathatók. Kérjük azon kedves látogatóinkat is, akik jogszabály alapján ingyenesen látogathatják a Múzeumot, hogy a pénztárban legyenek kedvesek jogosultságukat igazolni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jegypénztárnál legkésőbb a zárás előtt fél órával vásárolható belépőjegy.

2023. január 1-től érvényes jegyárak:

BELÉPŐJEGY ÁRAK A MÚZEUM ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSAIRA  

Teljes jegyár: 2.500 Ft/fő
Kedvezményes* jegyár: 1.250 Ft/fő

  * Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

Csoportos kedvezmény (11 főtől): 10 % kedvezményt biztosítunk a Múzeum állandó kiállítására szóló belépőjegy árából.

Minden esztergomi lakcímkártyát felmutató látogató 50% kedvezményt kap a Múzeum állandó kiállítására szóló belépőjegy árából.

KÖZÖS BELÉPŐJEGY - mellyel 1 héten belül meglátogatható az Esztergomi Vár mellett a Balassa Bálint Múzeum és a Babits Mihály Emlékház is

Teljes jegyár:     3.000 Ft/fő
Kedvezményes* jegyár: 1.500 Ft/fő
* Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére

A kedvezmények (csoportos, esztergomi, közös belépőjegy) nem összevonhatóak!

Kiállításainkat ingyenesen látogathatják:

  • 6 év alatti gyermekek
  • ​70. életévüket betöltött felnőttek
  • fogyatékkal élők (+1 fő kísérő)
  • az EMMI által kiadott, szakmai belépővel rendelkezők
  • legalább 400 fős taglétszámmal rendelkező, országos hatáskörű közgyűjteményi szakmai szervezet tagjai
  • a közoktatásban dolgozó pedagógusok (pedagógusigazolvánnyal, magyar és EGT állampolgárok részére)
  • minden hónap utolsó vasárnapján a 26 év alattiak illetve 18 év alatti gyermekek, két közeli hozzátartozóval (magyar és EGT állampolgárok részére)
  • nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) minden látogató

A kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!

A Múzeum kiállító tereiben eredeti lépcsők, szűk terek, alacsony átjárók találhatóak. Kérjük, hogy a látogatás során fokozottan figyeljenek oda saját maguk és a többi látogató testi épségének megóvása érdekében!
A Múzeumot mindenki csak saját felelősségére látogathatja!
Sajnos kerekesszékkel, ill. babakocsival a Múzeumnak csak egy kis része látogatható, teljes bejárása nem megoldható. Tájékozódjon >>ITT<<.
Kutyát és egyéb állatot aa Várudvaron szívesen fogadunk, de a Múzeum területére behozni TILOS!
A MÚZEUMOT NEM LÁTOGATHATJÁK alkohol, bódító- vagy ajzószer hatása alatt álló személyek, illetve hiányos öltözetben érkezők!
A Múzeum területén fotó- és videó felvétel külön térítés nélkül készíthető, VAKU NÉLKÜL!

TARISZNYÁS JÁTÉK  

Kedves kis Látogatónk! Itt az idő, hogy Te is felfedezd az egykori magyar királyok várát!Ehhez kölcsön adunk neked egy tarisznyát, feltöltve mindazzal, amire az út során szükséged lesz: többek között fejlámpa, nagyító, iránytű és természetesen a kalandlap, amelyben Theo, a vár kis oroszlánja kísér végig téged ezen a kalandon sok-sok érdekes feladattal. A tarisznya a kalandlappal a Vármúzeum pénztárában igényelhető. A játék ideje kb. 1-1,5 óra. Ára: 750,- Ft/kalandlap + 5.000,- Ft kaució a tarisznyára, mely kaució a játék után a tarisznya és tartozékainak leadása után visszajár.  

TÁRLATVEZETÉS  

Tárlatvezetési igényét – kérjük – az érkezését megelőzően min. 2 munkanappal korábban jelezze az >>ITT<< található megrendelő űrlap kitöltésével, melynek beérkezését követően Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot. Amennyiben a megrendeléssel kapcsolatban segítségre van szüksége, hívja Munkatársunkat a +36-70/503-9664-es telefonszámon (H-P 8-16 óra). Ha Munkatársunk éppen nem tudja fogadni a hívását, kérjük, hívja később, vagy várja meg visszahívását. Előzetes bejelentkezés nélkül a tárlatvezetés lehetőségéről – az adott napon – a pénztárnál lehet érdeklődni, de azt garantálni nem tudjuk!

TÁRLATVEZETÉSI DÍJAK

Magyar nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak:  7.500 Ft/csoport
Idegen nyelvű tárlatvezetés 1-10 fős csoportnak: 12.000 Ft/csoport

Magyar nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak:  12.000 Ft/csoport
Idegen nyelvű tárlatvezetés 11-25 fős csoportnak:   18.000 Ft/csoport

A tárlatvezetés igénybevétele esetén is szükséges belépőjegyet váltani.   Nagyobb létszámú csoport tárlatvezetési igénye esetén – a Királyi Palotában található kisebb méretű termek befogadóképessége miatt – a csoport megbontása szükséges. Megértésüket köszönjük!

Saját idegenvezetővel érkező csoportok esetén - lehetőséget biztosítunk a saját tárlatvezetésre, de 10 fő feletti csoport esetén a csoport tagjainak megvásárolt – normál árú – belépőjegyen felül, idegenvezetői szolgáltatási díjat kötelesek fizetni, melynek összege 7.500 Ft / csoport (maximum 50 főig). Az idegenvezetői szolgáltatási díj tartalmazza az idegenvezető belépőjegyét is. 10 fős vagy az alatti csoport esetén nem szükséges a külön díjat megfizetni, azonban az idegenvezetőnek is belépőjegyet kell vásárolnia. Azon idegenvezetők, idegenforgalmi irodák, turisztikai szolgáltatók részére, akik rendszeresen terveznek szervezett csoportokat hozni a Várba, együttműködési szerződés keretén belül kedvezőbb feltételeket kínálunk. Érdeklődés esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot dr. Havasi Tamásné, Krisztina gazdasági vezetőnkkel (havasi.krisztina@mnmvarmuzeuma.hu).

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK 

Számos múzeumpedagógia foglalkozást kínálunk különböző témakörben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A foglalkozások ára és bővebb információ >>    

DÍJMENTES VASÚTI UTAZÁS ISKOLÁS CSOPORTOKNAK  

Magyarország Kormányának az országos múzeumok, valamint egyes nemzeti emlékhelyek és műemlékek látogatásáról szóló 1502/2017. (VIII.11.) számú határozatában foglaltaknak megfelelően az általános iskolák, középfokú iskolák és gyógypedagógiai, konduktív pedagógiai nevelési-oktatási intézmények nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulói és minden tizedik tanuló után egy fő kísérő (pedagógus vagy szülő) – a nemzeti és egyetemes kulturális örökség javainak megismerése érdekében – az iskola által szervezett csoportos utazás keretében tanítási évben – a tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet szerinti őszi, téli és tavaszi szünet kivételével – tanítási és – a látogatás szombati napra történő visszaigazolása esetén – szombati napokon díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathassák meg a határozatban szereplő országos múzeumokat, kiemelt nemzeti emlékhelyeket, nemzeti emlékhelyeket, műemlékeket, történelmi emlékhelyeket és a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárát.

Az utazási igényt a fogadónyilatkozaton szereplő napot megelőzően 7 munkanappal korábban be kell jelenteni a MÁV-START Zrt. Területileg illetékes szolgáltatásértékesítőjénél. (A szolgáltatásértékesítők elérhetőségei a MÁV START Zrt. honlapján megtalálhatóak.) A díjmentes utazás igénybevételét csak az iskola igényelheti a „Bejelentés” nyomtatvány alapján. Az iskola a meghatározott napra érvényes, fogadó intézmény által lepecsételt, aláírt (postai vagy elektronikus úton megküldött) fogadó nyilatkozatot köteles a „Bejelentés”-hez csatolni. A bejelentés nyomtatvány melléklete az utazáson résztvevő diákok névsora és diákigazolványának adatai.