Szolgáltatások

MNM Esztergomi Vármúzeuma

varhegy 

Az Esztergomi Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjaként Esztergomban, az első Magyar Király szülővárosában található, mely az Árpád házi királyok székesfővárosa, a magyar katolikus egyház feje, a magyar reneszánsz egyik kiemelkedő központja. Esztergom páratlan adottságaival, folyamatosan az európai mozgalmak és a történelmi események fő áramlatainak sodrába került. A város közepén álló Várhegy és az itt található Múzeum különleges kincseket őriz a magyar állam születési helyéről. A Vármúzeumban az elmúlt évek során az egész Palotát átfogó rekonstrukciós munkálatoknak és beruházásoknak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális örökségi értékek kerültek megmentésre és számos, egyedülálló értékű történelmi tér vált bemutathatóvá.

BÉRELHETŐ TERMEK, HELYSZÍNEK

Az alábbiakban bemutatjuk rendelkezésre álló, bérelhető termeinket, helyszíneinket, melyek között reméljük, Önök is megtalálják rendezvényük tökéletes helyszínét.

Nagyterem

A III. Béla idején épült nagyterem az idők során folyamatos bővítéseken ment keresztül. Ám a gyökeres változást, s a mai formáját a 2000-ben befejezett változások hozták, amikor átadták e historizáló lovagteremet, ahol azóta több nemzetközi és országos konferenciát rendeztek.

A 401 m2-es exkluzív nagyterem elhelyezkedése és esztétikai megjelenése kiválóan alkalmas szakmai előadások, konferenciák, találkozók, ültetett-, illetve állófogadások, polgári esküvői szertartások, kulturális programok megtartására, de akár állami szintű protokollrendezvények lebonyolítására is.

A terem közel 200-250 fő befogadására alkalmas színháztermi ültetett elrendezéssel, körasztalokhoz max. 110 fő,
3 soros hosszú asztalnál 150 vendég ültethető le.

A helyszín természetes megvilágítással rendelkezik, szükség szerint részben elsötétíthető.

Jó idő estén a Nagyteremből nyíló, csodálatos panorámával rendelkező nagyteraszon lehet a rendezvényhez kapcsolódó szünetek alkalmával a részt vevőket megvendégelni.

Márványterem

A 108 m2 alapterületű egyedi Márványterem kisebb konferenciák, üzleti találkozók, vacsorák, polgári szertartás megrendezésére alkalmas, ill. a Nagyterem igénybevétele mellett kiegészítő lehetőség szekció ülések, kávészünetek, állófogadások megtartására.

A Márvány terem a Nagyterem galériáján keresztül is elérhető, de külön, a várudvar felől is megközelíthető.

Ültetve 40 fő fér el kényelmesen, állófogadás esetén 80-100 fő befogadására is alkalmas.

Reneszánsz terasz

A Márványteremből nyíló 82 m2-es Reneszánsz terasz jó idő esetén kis létszámú kültéri polgári esküvői szertartáshoz vagy cateringhez nyújthat különleges helyszínt, ill. kiegészítheti a Márványtermet is, annak bérlése esetén. A teraszról különleges kilátás nyílik a Vízivaros, a Duna és a Mária Valéria-híd felé.

Lapidárium (Kőtár)

A Nagyterem alatt elhelyezkedő 300 m2-es boltíves helyiség kiválóan alkalmas kisebb létszámú ültetett fogadások, esküvői vacsorák megrendezéséhez, ill. nagyobb létszámú állófogadás megrendezésére.

Körasztalos ültetéssel 99 fő, állófogadás esetén akár 200 fő befogadására is alkalmas.

Valószínűleg a XII. század közepén, a nagyterem jelentős átépítése során készült el. Mai formáját többszöri átépítés után, a 2000-ben befejeződött rekonstrukció során nyerte el. Északi lépcsője megőrizte eredeti formáját, a XII. századi alakját. A kőtárban 2003-ban nyílt meg az esztergomi Vár és a Szent Adalbert Székesegyház válogatott kőfaragványait bemutató kiállítás.

Királyi kápolna

Ha valami igazán rendkívülit szeretne, tartsa esküvői polgári szertartását a gyönyörű faragott oszlopokkal és freskókkal díszített Királyi Kápolnában (71,5 m2-es – max. 40 fő)!

A Kápolna ezenkívül alkalmas különleges koncertek, hangversenyek lebonyolítására.

Kis Román Palota termei

A Kis Román Palota emeletén található 41,4 és 53,7 m2-es körpanorámás termek természetes megvilágítással rendelkeznek, fűthetőek, nem légkondicionáltak. Kiegészítő teremként szekció ülésre, kávészünet megtartására, ill. magánkiállítások megrendezésére, de akár kisebb létszámú meeting lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

A termek a nagyterem galériáján keresztül is elérhetőek, de külön az udvar felől is, ill. innen is kijuthatunk a Nagyteremhez kapcsolódó nagyteraszra.

Várudvar

Ha nem zavarja a turisták kíváncsiskodó tekintete, választhatja esküvői szertartása helyszínéül a királyi várfalakkal körülhatárolt várudvart is, háttérben a Bazilika épületével.

(18.00 óra után a Múzeum bezár, így zártkörűvé tehetjük az udvari szertartást is)

Lipót terasz

A MNM Esztergomi Vármúzeumához tartozó Lipót-terasz közel 2500 m2 területű körülhatárolt szabadtéri helyszín, mely kiválóan alkalmas pl. céges családi nap vagy szabadtéri esküvői szertartás megrendezéséhez. Egyedi környezet, csodás panoráma a városra!

WC helyiségek és áramforrás biztosított.

 

További információ és árajánlat kérés terembérléssel kapcsolatban: +36-30/019-6774, titkarsag@mnmvarmuzeuma.hu

Természetesen egy fotó nem tudja igazán visszaadni a hely varázsát, ezért érdemes személyesen is megtekintetni a helyiségeket, melyre előzetes időpont-egyeztetés után van lehetőség.

 

Bérelj tőlünk KALANDtarisznyát!

Fedezd fel a várat Theoval a vár kis oroszlánjával!

Itt az idő, hogy legifjabb látogatóink is felfedezzék az egykori magyar királyok várát!

Ehhez kölcsönözhetsz tőlünk egy tarisznyát, feltöltve mindazzal, amire az út során szükséged lesz: fejlámpa, nagyító, iránytű és természetesen a kalandlap, amelyben Theo, a vár kis oroszlánja kíséri végig ezen a kalandon sok-sok érdekes feladattal.

A játék ideje kb. 1-1,5 óra.

Ára: 950,- Ft/kalandtarisznya

Kaució: 5 000,- Ft, mely kaució a játék után a tarisznya és tartozékainak leadása után visszajár.

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum látogatása során lehetőséget kínálunk egyéni és csoportos tárlatvezetés igénybevételére, előzetes megrendelés esetén. A tárlatvezetés ára, további információ, megrendelő űrlap az INFORMÁCIÓK oldalunkon található >> Amennyiben gyermekcsoporttal érkezne (min. 10 fő gyermek), ajánljuk figyelmébe Múzeumpedagógiai foglalkozásainkat.

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

Számos múzeumpedagógia foglalkozást kínálunk különböző témakörben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A foglalkozások ára és bővebb információ >>

 

FELNŐTTEK RÉSZÉRE:
CSAPATÉPTŐ TRÉNINGEK

 

MÚZEUMSHOP

Magyar és idegen nyelvű könyvek, képeslapok és ajándéktárgyak széles választékát kínáljuk a múzeumba látogató vendégeinknek. A megvásárolható tárgyak kínálatát a várkávézó helyiségében található vitrinben tekinthetik meg, és a kiválasztott tárgyat – annak sorszámára való hivatkozással – a Múzeum pénztárában tudják megvásárolni.

PARKOLÁS

A MNM Esztergomi Vármúzeuma közvetlen parkolója rendezvény esetén, korlátozott számban csak a szervezők részére fenntartott parkoló, a vendégek számára az Esztergomi Bazilika előtti rámpán, illetve annak jobb- és baloldalán lévő parkolóhelyek állnak rendelkezésre.

 

 

MUSEUM SHOP

In the shop you can buy a lot of interesting book in English or in Hungarian, postcards or gifts. The range of items available for purchase can be viewed in the display case in front of the cashier’s desk, and the selected item can be purchased at the Museum cashier’s desk by referring to its serial number.