Szolgáltatások

MNM Esztergomi Vármúzeuma

varhegy 

Az Esztergomi Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjaként Esztergomban, az első Magyar Király szülővárosában található, mely az Árpád házi királyok székesfővárosa, a magyar katolikus egyház feje, a magyar reneszánsz egyik kiemelkedő központja. Esztergom páratlan adottságaival, folyamatosan az európai mozgalmak és a történelmi események fő áramlatainak sodrába került. A város közepén álló Várhegy és az itt található Múzeum különleges kincseket őriz a magyar állam születési helyéről. A Vármúzeumban az elmúlt évek során az egész Palotát átfogó rekonstrukciós munkálatoknak és beruházásoknak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális örökségi értékek kerültek megmentésre és számos, egyedülálló értékű történelmi tér vált bemutathatóvá.

TARISZNYÁS JÁTÉK

Kedves kis Látogatónk! Itt az idő, hogy Te is felfedezd az egykori magyar királyok várát!Ehhez kölcsön adunk neked egy tarisznyát, feltöltve mindazzal, amire az út során szükséged lesz: többek között fejlámpa, nagyító, iránytű és természetesen a kalandlap, amelyben Theo, a vár kis oroszlánja kísér végig téged ezen a kalandon sok-sok érdekes feladattal. A tarisznya a kalandlappal a Vármúzeum pénztárában igényelhető. A játék ideje kb. 1-1,5 óra. Ára: 500,- Ft/kalandlap + 5.000,- Ft kaució a tarisznyára, mely kaució a játék után a tarisznya és tartozékainak leadása után visszajár.

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum látogatása során lehetőséget kínálunk egyéni és csoportos tárlatvezetés igénybevételére, előzetes megrendelés esetén. A tárlatvezetés ára, további információ, megrendelő űrlap az INFORMÁCIÓK oldalunkon található >> Amennyiben gyermekcsoporttal érkezne, ajánljuk figyelmébe Múzeumpedagógiai foglalkozásainkat. Ha egyedi tárlatvezetéssel szeretné meglepni rendezvénye résztvevőit, vendégeit, vagy akár csapatépítő programként munkatársait, arra is kínálunk különleges programokat!

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

Számos múzeumpedagógia foglalkozást kínálunk különböző témakörben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A foglalkozások ára és bővebb információ >>

BÉRELHETŐ RENDEZVÉNYTERMEINK

Szakmai konferenciát, üzleti találkozót, különleges árubemutató tervez? Nagyszabású gálaestet, üzleti vacsorát, esetleg exkluzív partit szervezne ügyfeleinek, munkatársainak? Vagy esküvőjéhez, családi rendezvényéhez keres különleges helyszínt? Rendezze meg az esztergomi Várban e fontos eseményt! A szervezéshez – igény esetén – nem csak kiegészítő szolgáltatásokat biztosítunk (vetítés, hangosítást, stb.), de egyedi korhű programokat is kínálunk. Tekintse meg az esztergomi Királyi Vár exkluzív ajánlatait! Részletes információ >> Árajánlatkérés: Dr. Havasi Tamásné, Krisztina info@varesztergom.hu

VÁRKÁVÉZÓ, CATERING

A Várban és udvari területén működő kávézó, a múzeum rendezvénytermeiben megrendezett események, konferenciák szüneteiben a catering szolgálatot is biztosítja. Minden igényt kielégítő, változatos gasztronómiai kínálattal, hideg és meleg ételekkel, a hazai és nemzetközi konyha legkedveltebb ízeivel várja vendégeit. Segítségével a rendezvénytermeinkben és hozzájuk tartozó kis teraszaikon az ültetett és álló vendéglátási alkalmak egyaránt kivitelezhetőek. MÚZEUMSHOP Vár makettek, magyar és idegen nyelvű könyvek, képeslapok, emlékérmék és ajándéktárgyak széles választékát kínáljuk a múzeumba látogató vendégeinknek. A megvásárolható tárgyak kínálatát a várkávézó helyiségében található vitrinben tekinthetik meg, és a kiválasztott tárgyat – annak sorszámára való hivatkozással – a Múzeum pénztárában tudják megvásárolni.

GUIDE HAND APPLIKÁCIÓ, TABLETBÉRLÉS

Az MNM Esztergomi Vármúzeumának legújabb szolgáltatása: béreljen tabletet a kiállítás megtekintésének időtartamára! A tablet használatával további érdekes információkat tudhat meg a vár történetéről, középkori recepteket olvashat. A kiállítás tereiben QR kódokkal ellátott tárgyak izgalmas történeteihez a QR kódok leolvasásával juthat hozzá. Okostelefonnal rendelkező látogatóink a szolgáltatást az applikáció letöltésével és az érvényesítő kóddal (melyet a jegyvásárlásnál kapnak meg) közvetlenül tudják igénybe venni. 

PARKOLÁS

A MNM Esztergomi Vármúzeuma közvetlen parkolója rendezvény esetén, korlátozott számban csak a szervezők részére fenntartott parkoló, a vendégek számára az Esztergomi Bazilika előtti rámpán, illetve annak jobb- és baloldalán lévő parkolóhelyek állnak rendelkezésre.

SEGÍTSÉG HALLÁSSÉRÜLTEK RÉSZÉRE

Amennyiben Ön hallássérült és a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában tett látogatása során jeltolmácsra van szüksége: mi segítünk. A múzeum díjmentesen biztosít egy tabletet előre telepített Skype alkalmazással a hallatlan.hu online jelnyelvi tolmácsszolgálat igénybevételéhez és wifi használatot a múzeum előcsarnokában.

A szolgáltatásról további információk:

www.hallatlan.hu/hu/info/videotolmacs_szolgalat

Kérjük, hogy előre tájékozódjon a szolgáltatás lehetőségeiről és korlátairól!

MÚLTIDÉZŐ TÁRLATVEZETÉS  
Tegye még izgalmasabbá várlátogatását és vegyen részt fix időpontokban meghirdetett múltidéző tárlatvezetésünkön, ahol a vár udvarhölgye vagy lovagja korhű öltözékben vezeti végig vendégeinket a Várpalota termein, miközben visszakalauzolja a látogatókat a középkori királyok, reneszánsz érsekek, a vár lakóinak és szolgálóinak időszakába. Rengeteg érdekességet tudhatnak meg az egykor itt élt emberek mindennapjairól és szokásairól ezen a 90 perces tárlatvezetésen, mely program lezárásaként lehetőség nyílik korhű fegyverek kézbevételére és sisakok felpróbálására.
A múltidéző tárlatvezetésre a programjegy megváltása mellett a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltása szükséges.
Belépőjegy árak a Vármúzeumba: Teljes jegyár: 2000,- Ft/fő, a kedvezményes jegyár 1000,- Ft/fő (62 éves kor felett, és 26 éves kor alatt), 70 éves kor felett és 6 éves kor alatt ingyenes. Amennyiben a résztvevők egyéb kedvezményre jogosultak, kérjük a helyszínen jelezzék pénztárosunk felé. A kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!)   A múltidéző tárlatvezetések iránt érdeklődni lehet: +36 70 503 9664

 

A programra a férőhelyek száma korlátozott (max. 30 fő), melyre előzetesen ITT lehet jelentkezni. A programra jelentkezőket a bejelentkezés sorrendjében vesszük fel.