Szolgáltatások

MNM Esztergomi Vármúzeuma

varhegy 

Az Esztergomi Vármúzeum a Magyar Nemzeti Múzeum filiáléjaként Esztergomban, az első Magyar Király szülővárosában található, mely az Árpád házi királyok székesfővárosa, a magyar katolikus egyház feje, a magyar reneszánsz egyik kiemelkedő központja. Esztergom páratlan adottságaival, folyamatosan az európai mozgalmak és a történelmi események fő áramlatainak sodrába került. A város közepén álló Várhegy és az itt található Múzeum különleges kincseket őriz a magyar állam születési helyéről. A Vármúzeumban az elmúlt évek során az egész Palotát átfogó rekonstrukciós munkálatoknak és beruházásoknak köszönhetően felbecsülhetetlen kulturális örökségi értékek kerültek megmentésre és számos, egyedülálló értékű történelmi tér vált bemutathatóvá.

TARISZNYÁS JÁTÉK

Kedves kis Látogatónk! Itt az idő, hogy Te is felfedezd az egykori magyar királyok várát!Ehhez kölcsön adunk neked egy tarisznyát, feltöltve mindazzal, amire az út során szükséged lesz: többek között fejlámpa, nagyító, iránytű és természetesen a kalandlap, amelyben Theo, a vár kis oroszlánja kísér végig téged ezen a kalandon sok-sok érdekes feladattal. A tarisznya a kalandlappal a Vármúzeum pénztárában igényelhető. A játék ideje kb. 1-1,5 óra. Ára: 750,- Ft/kalandlap + 5.000,- Ft kaució a tarisznyára, mely kaució a játék után a tarisznya és tartozékainak leadása után visszajár.

TÁRLATVEZETÉS

A múzeum látogatása során lehetőséget kínálunk egyéni és csoportos tárlatvezetés igénybevételére, előzetes megrendelés esetén. A tárlatvezetés ára, további információ, megrendelő űrlap az INFORMÁCIÓK oldalunkon található >> Amennyiben gyermekcsoporttal érkezne (min. 10 fő gyermek), ajánljuk figyelmébe Múzeumpedagógiai foglalkozásainkat. Ha egyedi tárlatvezetéssel szeretné meglepni rendezvénye résztvevőit, vendégeit, vagy akár csapatépítő programként munkatársait, arra is kínálunk különleges programokat!

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK

Számos múzeumpedagógia foglalkozást kínálunk különböző témakörben gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A foglalkozások ára és bővebb információ >>

 

FELNŐTTEK RÉSZÉRE:
CSAPATÉPTŐ TRÉNINGEK

JUSS KI A VÁRBÓL – SZABADULÓSZOBA KICSIT MÁKÉPP!

Csapatépítő program 10-15 fős csapatok részére, kb. 90 perc

 

Egy várból nem mindig egyszerű megtalálni a kifelé vezető utat. Ez alól az esztergomi királyi vár sem jelent kivételt, főképp, mert feladatokkal nehezítettük a kijutást.

Ebben a komplex csapatépítő játékban csak akkor győzhettek, ha összefogtok és minden érzékszerveteket, logikátokat és tudásotokat használva egyik feladattól a másikig haladva küzdötök a kijutásért. Garantált a sok nevetés, az agytorna, az érdekes látnivalók és a vár fantasztikus hangulatú felfedezése.

Ha nagyobb létszámú csoporttal érkezne, érdeklődjön egyedi csapatépítő tréningjeink iránt.

További információkért és árajánlatunkért kérjük keressen minket telefonon (+36 70 503 9664 H-P 8-16 óra között), vagy e-mailben (kapcsolat@mnmvarmuzeuma.hu).

BÉRELHETŐ RENDEZVÉNYTERMEINK

Szakmai konferenciát, üzleti találkozót, különleges árubemutató tervez? Nagyszabású gálaestet, üzleti vacsorát, esetleg exkluzív partit szervezne ügyfeleinek, munkatársainak? Vagy esküvőjéhez, családi rendezvényéhez keres különleges helyszínt? Rendezze meg az esztergomi Várban e fontos eseményt! A szervezéshez – igény esetén – nem csak kiegészítő szolgáltatásokat biztosítunk (vetítés, hangosítást, stb.), de egyedi korhű programokat is kínálunk. Tekintse meg az esztergomi Királyi Vár exkluzív ajánlatait! Részletes információ >>

VÁRKÁVÉZÓ, CATERING

A Várban és udvari területén működő kávézó, a múzeum rendezvénytermeiben megrendezett események, konferenciák szüneteiben a catering szolgálatot is biztosítja. Minden igényt kielégítő, változatos gasztronómiai kínálattal, hideg és meleg ételekkel, a hazai és nemzetközi konyha legkedveltebb ízeivel várja vendégeit. Segítségével a rendezvénytermeinkben és hozzájuk tartozó kis teraszaikon az ültetett és álló vendéglátási alkalmak egyaránt kivitelezhetőek.

MÚZEUMSHOP

Vár makettek, magyar és idegen nyelvű könyvek, képeslapok, emlékérmék és ajándéktárgyak széles választékát kínáljuk a múzeumba látogató vendégeinknek. A megvásárolható tárgyak kínálatát a várkávézó helyiségében található vitrinben tekinthetik meg, és a kiválasztott tárgyat – annak sorszámára való hivatkozással – a Múzeum pénztárában tudják megvásárolni.

PARKOLÁS

A MNM Esztergomi Vármúzeuma közvetlen parkolója rendezvény esetén, korlátozott számban csak a szervezők részére fenntartott parkoló, a vendégek számára az Esztergomi Bazilika előtti rámpán, illetve annak jobb- és baloldalán lévő parkolóhelyek állnak rendelkezésre.