Archívum

Májusi nyitvatartás

Kedves Látogatóink!

Májusban csütörtöktől vasárnapig várjuk Önöket szeretettel!
Pünkösd hétfő kivételével hétfőtől szerdáig továbbra is zárva tartunk!

Hétfő: ZÁRVA
Kedd: ZÁRVA
Szerda: ZÁRVA
Csütörtök: 10:00 – 18:00
Péntek: 10:00 – 18:00
Szombat: 10:00 – 18:00
Vasárnap: 10:00 – 18:00

Pünkösd hétfő: 10:00 – 18:00

Köszönjük a megértésüket és várjuk Önöket szeretettel!

Részletek >

Látogatási feltételek

Kedves Látogatóink! Már nagyon vártuk ezt a pillanatot és végre elérkezett! Május 7-én, pénteken múzeumunk ismét kinyit! Májusban csütörtöktől vasárnapig 10:00 – 18:00 óra között várjuk Önöket szeretettel! A látogatás feltételeiért kérjük olvassanak tovább! 

Részletek >

NYITVA!

Kedves Látogatóink!

Legnagyobb örömünkre 2021. május 7-én múzeumunk ismét kinyit!
A látogatási feltételeket és a pontos májusi nyitva tartást megtalálják az AKTUÁLIS és az INFORMÁCIÓK menüpontokban.

Várjuk Önöket szeretettel!

Részletek >

Múzeumok Őszi Fesztiválja Tatabányán

Október 17-én az NNM Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhelye és Tatabányai Múzeum közös programmal készülnek a Múzeumok Őszi Fesztiváljára!
Egy kerékpáros túra keretei közt ismerhetik meg a látogatók Samu történetét! A részvétel ingyenes! A program további részleteit és leírását a plakáton olvashatják!

Részletek >

Kulturális Örökségek Napja: Középkori várséták!

A Kulturális Örökség Napja rendezvénysorozat keretein belül az MNM Esztergomi Vármúzeum 2020. szeptember 20-án nyitvatartási időben ingyenesen látogatható.

Középkori Várséták:
Ismerje meg az esztergomi vár középkori történetét és az árpád-kori tornyokat, melyek csak ezen a napon, a tárlatvezetések keretében tekinthetőek meg. A séták során bemutatjuk a vár leghangulatosabb középkori termeit, a Királyi Kápolnát, a Fehér Tornyot, a Szent István termet, a várkonyhát és a Nagytermet is, és megcsodálhatjuk a Lipót teraszon megnyitott árpád-kori tornyokat!  A részletekért kérjük olvasson tovább!

Részletek >

Fontos információ a Nagyteremről

Kedves Látogatók!

2020.09.09-én 11:00 órakor rendezzük meg  H. Kelemen Márta és Merczi Mónika könyvbemutatóját a Nagyteremben. Az eseményről bővebben itt olvashatnak!
A rendezvény ideje alatt (10:30 – 13:00) a Nagyterem nem látogatható, de a régészeti kiállítás az udvaron keresztül továbbra is megtekinthető!

Köszönjük a megértésüket!

Részletek >

Könyvbemutató: Az esztergomi várhegy a római korban

Kedves Látogatók!

Ezúton szeretnénk meghívni Önöket a 2020. szeptember 9-én 11:00-kor tartandó H. KELEMEN MÁRTA – MERCZI MÓNIKA: AZ ESZTERGOMI VÁRHEGY A RÓMAI KORBAN c. kötet ünnepélyes bemutatójára. Az esemény az MNM Balassa Bálint Múzeum szerevezésében kerül megrendezésbe a Vármúzeum Nagytermében. A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható.

Részletek >

Nemzeti Emlékhelyek Napja 2020

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Emlékhelyek Napja az Esztergomi Vármúzeumban 2020.08.29-én 15:00 órától! Sok érdekes és izgalmas programmal készülünk látogatóink részére úgy, mint rendhagyó tárlatvezetés, kalandjáték, üzenőfal, reneszánsz festés, fotósarok és még nyereményjáték is lesz! Várjuk Önöket és családjukat szeretettel az idei nemzeti emlékhelyek napján!

A részletes programért kérjük olvasson tovább!

Részletek >

Babits Irodalmi piknik

Irodalmi és színházi napok a MNM Babits Mihály Emlékház kertjében!

Szeretettel várjuk 2020. augusztus 14-én (pénteken) és 15-én (szombaton) a látogatóinkat programjainkra!
Helyszín: Esztergom, Babits Mihály utca 11.
Belépés: Ingyenes

A részletes programért olvasson tovább!

Részletek >

Múltidéző tárlatvezetés

Szeretnénk meghívni Önöket egy múltidéző tárlatvezetésre, melyet 2020 augusztus 9-én 12:30 órakor tartunk az Esztergomi Vármúzeum állandó tárlatában.

A múltidéző tárlatvezetés során a vár királynője korhű öltözékben vezeti végig vendégeinket a királyi palota termein, miközben visszakalauzolja a látogatókat a középkori királyok és a vár lakóinak és szolgálóinak időszakába. Rengeteg érdekességet tudhatnak meg az egykor itt élt emberek mindennapjairól és szokásairól ezen a 60 perces tárlatvezetésen.

AZ ÖSSZES HELY BETELT!

Részletek >