Visszatekintés az elmúlt esztendőre!

A pandémia ellenére az idei év is sok örömöt és élményt tartogatott. Ebben a posztban szeretnénk kicsit felidézni a legszebb pillanatokat az idei évből.
Májusban részt vettünk a „Közösségek hete” című rendezvényen, ahol egy kültéri kiállítás keretein belül a város műtárgyát lehetett megszavazni. Ez egy nagyon jó múzeumi kezdeményezés volt, ahol öröm volt együtt dolgozni a város többi intézményével és kiállítóhelyeivel.
Júniusban került megrendezésre a „Múzeumok Éjszakája”, ahol együttműködtünk Schmöltz Margit íróval, az AlterEgom egyesülettel és a Dorogi Csillagász Körrel is. Mindenképpen az év legizgalmasabb rendezvénye volt. Ezúton is köszönjük a visszajelzéseket és örülünk, hogy ennyien ellátogattak hozzánk azon az estén.
Augusztusban rendeztük meg az „Egy hét a csillagok alatt” című rendezvényünket, ahol a Dorogi Csillagász Körrel és a Regiomontanus Csillagász Klubbal működtünk együtt. Csillagászati témájú előadások, csillagles és egy témához kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás is várta az ide látogatókat. Az egyik kedvenc rendezvényünk volt az idei évben. A nyár folyamán és a kora őszi időszakban rengeteg diákcsoportot sikerült fogadnunk ifjúsági tárlatvezetéseinken, továbbá részt vettünk a „Nemzeti Emlékhelyek Napján” és a „Kulturális Örökség Napjain” is.
Idén kikerült a kiállításba egy új hands-on elem, ahol a gyerekek puzzle játék formájában tudhatnak meg többet III. Béláról, a Szent István Kápolnáról és a vár feltárásáról is. Ezen kívül új illusztrációk / képek került kihelyezésre a Nagyterembe, ezzel is felidézve a terem XV. századi hangulatát.  Idén részt vettünk Komárnoban a Castles & Regions projekt keretein belül megrendezett szemináriumon, ahol a regionális múzeumi lehetőségekről egyeztettünk társintézményekkel.
Összességében nagy öröm volt számunkra, hogy több egyesülettel, helyi szervezettel is sikerült idén összedolgozni és reméljük, hogy ezek az együttműködések 2022-ben is folytatódnak.
Köszönjük szépen mindenkinek, aki követett minket idén is, ellátogatott hozzánk a múzeumba, vagy részt vett valamelyik rendezvényünkön. Ezúton is szeretnénk sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánni mindenkinek!