Várak és Régiók Projekt

2022 nyarán zárult a Várak és Régiók (Castles&Regions) című nemzetközi projektünk, amely a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásában valósult meg. A projekt partnerei voltak a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége, a komáromi Pro Castello Comaromiensi, a galambóci erőd, valamint a sandomierzi királyi vár.

A projekt célja az volt, hogy az egykor kiemelkedő jelentőséggel bíró várak és erődök a 21. században visszanyerjék korábbi központi szerepüket, és együttműködve a gazdaság, kereskedelem, turizmus, oktatás és más szektorok szereplőivel aktívan részt vegyenek az adott település és régió életében.

A projekt egyes mérföldköveiről (pl. Duna menti Várak Konzorcium fejlesztési és alapítási koncepció, virtuális kiállítás, projektesemények) bővebben a projekt honlapjáról tájékozódhat.

http://castlesregions.eu/news/

 

Virtuális kiállítás az alábbi linkeken is megtekinthető:

Angol: https://castlesregions.eu/ve/

Magyar: https://castlesregions.eu/ve-hun/

Lengyel: https://castlesregions.eu/ve-pol/

Szerb: https://castlesregions.eu/ve-srb/

Szlovák: https://castlesregions.eu/ve-sk/

 

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

 

visegrad_fund_logo_supported-by_blue