Nemzeti Emlékhelyek Napja 2020

Idén is megrendezésre kerül a Nemzeti Emlékhelyek Napja az Esztergomi Vármúzeumban 2020.08.29-én 15:00 órától! Sok érdekes és izgalmas programmal készülünk látogatóink részére úgy, mint rendhagyó tárlatvezetés, kalandjáték, üzenőfal, reneszánsz festés, fotósarok és még nyereményjáték is lesz! Várjuk Önöket és családjukat szeretettel az idei nemzeti emlékhelyek napján!

A részletes programért kérjük olvasson tovább!

Folyamatos programok (15:00 – 21:00):

1. Üzenj III.Bélának! Ha lehetőséged lenne üzenetet küldeni a XII. századba, te mit írnál? Üzenőfalunkon ezt minden látogató megteheti! – Helyszín: Várudvar

2. Vegyél részt a reneszánsz vászonkép megfestésében, ami a vár homlokzatát díszíti majd! Kicsiknek és nagyoknak is jó kis kikapcsolódás! – Helyszín: Kőtár

3. Keresd meg a titkos fotósarkunkat a tárlatban, fotózkodj III. Bélával és nyerj**! Készíts képet a királlyal, oszd meg facebookon vagy instagramon és jelöld meg a @varmuzeum facebook vagy @esztergomi_varmuzeum instagram oldalát! – (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

** A feltöltött képek szerzői között 2020.09.02-án sorsolunk! A nyertes nevét facebook és instagramon storyban és posztban teszünk közzé, valamint privát üzenetben is értesítjük. A képfeltöltők hozzájárulnak a nevük megosztásához. A játékban csak azok a képek vesznek részt, amelyeken megjelölik a múzeumot! (Instagram: @esztergomi_varmuzeum, Facebook: @varmuzeum) Egy-egy nyertest sorsolunk, két külön platformon!

Programok:

15:00 – 16:00 Rendhagyó tárlatvezetés a vár királynőjével (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

15:30 – 16:30 Tárlatvezetés Tolnai Gergely régésszel (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

17:00 – 19:30 Kalandjáték: Mentsük meg Anna királynőt! Elrabolták a királynőt és az egész udvart mozgósították, hogy a nyomára leljenek. A királynő nyomokat hagyott hátra a vár termeiben, és ha megtalálod az összeset, rálelsz a királynőre is! Kérdésekkel, kihívásokkal és nyereményjátékkal* egybekötött kalandjáték, ami kortól függetlenül élvezhető kicsiknek és nagyoknak! (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

19:00 – 20:00: Tárlatvezetés Tolnai Gergely régésszel (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

20:30 – 21:30 Esti tárlatvezetés a vár királynőjével (A programon való részvétel a Vármúzeumba szóló belépőjegy megváltásával lehetséges!)

* A Mentsük meg Anna királynőt! című kalandjáték résztvevői, amennyiben leadják válaszaikat, részt vesznek a nyereményjátékunkban. A szerencsés nyertest e-mailben értesítjük, aki személyesen veheti át az ajándékcsomagot a Vármúzeumban! A nyereményjátékban való részvétel nem kötelező, a programon enélkül is részt lehet venni. Sorsolás: 2020.09.02.

BELÉPŐJEGY ÁRAK A MÚZEUM ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSAIRA 2020. augusztus 29-én:

Teljes jegyár: 1.200 Ft/fő
Kedvezményes* jegyár: 600 Ft/fő

* Felnőtt (62–70 év között) / kedvezményes családi felnőtt (legalább két 18 év alatti személyt kísérő, egy/ két szülő vagy közeli hozzátartozó) / ifjúsági (6–26 éves) magyar és EGT állampolgárok részére. A kedvezményekre vonatkozó jogosultságot igazolni szükséges!

A tárlatvezetéseken maximum 25 fő vehet részt, a jelentkezés pedig a helyszínen érkezési sorrendben történik!

A tárlat, a jelenlegi járványügyi helyzet miatt csak maszkban látogatható! Az intézkedésekről bővebben itt tájékozódhatnak!

A programváltozás jogát fenntartjuk!