Castles & Regions – Várak és Régiók fejlesztési koncepció

A “Castles & Regions”, “Várak és Régiók” című projektet a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatja és partnerei a Magyar Nemzeti Múzeum (https://mnm.hu/hu ), mint vezető partner, a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége (www.mttsz.eu ), valamint a lengyelországi sandomierz várkastélyt működtető Sandomierz Regionális Múzeum (http://www.zamek-sandomierz.pl/# ), a szerbiai galambóci erődöt üzemeltető Golubac Fortress Ltd. (https://tvrdjavagolubackigrad.rs/eng/ ) és Szlovákiából a komáromi régi és újvár üzemeltetésével megbízott egyesület a Pro Castello Comaromiensi (https://pevnost.komarno.eu/hu/pro-castello-comaromiensi-n-o/ ). A projekttel kapcsolatban további információ található a castlesregions.eu honlapon.

A Várak és Régiók c. nemzetközi projekt keretében a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége, mint partner elkészíti a “Duna menti középkori és újkori várak, némely kastély, palota, egyházi létesítmény szerepének megújítása a település-, a térség-, a vidékfejlesztéssel és a turizmussal összefüggésben” című fejlesztési koncepciót. A koncepció kiemelten foglalkozik a váraknak a regionális gazdaságban, a formális oktatásban és a turisztikai desztinációs menedzsmentben betölthető szerepével.

A fejlesztési koncepció jelentős mértékben fog hozzájárulni a tárgybani kormányzati, politikai döntéshozatal szellemi megalapozásához.

Ezt a törekvést véleményével szíveskedjék segíteni a következő linken elérhető kérdőív kitöltésével és visszaküldésével. https://forms.gle/ACuncyw5d5nJBS9H9

Reméljük, hogy ez az új megközelítése a várak, stb. jövőbeni szerepének nemcsak felkelti érdeklődését, de egyben véleménye is lesz róla.

A kérdőív kitöltése anonim, név nélkül is lehetséges. Amennyiben megadja az elérhetőségét, úgy tájékoztatni tudjuk a véleményekről és elkészülte után, a fejlesztési koncepció elérhetőségéről.

Válaszait és a kitöltött kérdőív visszaküldését ezúton is köszönjük!