90 perces múzeumpedagógiai foglalkozások

Foglalkozások időtartama: 80-90 perc

A foglalkozások 10 fő feletti létszám esetén rendelhetőek meg.

A foglalkozások ára iskolásoknak: 2000 Ft/fő (ez az ár tartalmazza a múzeumi kedvezményes belépőjegyet és a foglalkozás díját).

Kísérő nevelőknek ingyenes (max. 4 fő)

A csoporttal érkező kísérő szülőket a teljes áru belépőjegy megváltására kérjük: 2500 Ft/fő.

(Óvodások részére a részvételi díj 750 Ft/fő, mely ár tartalmazza a foglalkozás díját. Számukra a belépés a Vármúzeumba ingyenes.)

Választható foglalkozások:  

Árpád-kor

Légy te is a középkori várnép tagja! ” – Élet a középkori udvarban Óvodás kortól – 12. osztályig

Szeretnéd megtudni hogyan éltek a középkori királyok, királynék, lovagok és udvarhölgyek, valamint a király hű alattvalói? Megismerkedhetsz a lovagi harcmodorral, kultúrával, megtudhatod mik a lovagi erények és hogy hogyan töltötték a páncélos vitézek a ,,szabadnapjukat”.  Emellett a királyné udvarhölgyeinek életébe és bepillantást nyerhetünk és megismerkedhetünk a középkori divattal.

 

DSC_0321

Reneszánsz

,,Ismerd meg Vitéz János Palotáját!” – Reneszánsz az Esztergomi Várban 5. osztálytól – 12. osztályig

Volt egy kor, amikor a tudomány és a művészet karöltve járt hódító útján Európa szerte és kis hazánkban is megvetette a lábát a XV. században. Élt ekkor egy elismert és tehetős mecénás, aki a pápákkal és a korabeli királyokkal jó kapcsolatot ápolva, a kor legnagyobb művészeit hívta magához, hogy velük csinosíttassa ki esztergomi palotáját: ő volt Vitéz János.

A reneszánsz palota megismerésében segítségünkre siet és bemutatkozik a reneszánsz költészet, zene és irodalom, valamint megismerjük a korabeli emberek mindennapjait is. A foglalkozás keretében megismerkedünk Vitéz János tudós udvarának tagjaival.

DSC_0555

Török kor

Mindennapi élet a hódoltság területén 5. osztálytól -12. osztályig

Esztergom vára és városa a 15. század közepén került az Oszmán Birodalom fennhatósága alá. A hódító török katonák és vezetőik itt maradása, valamint a tovább folytatódó kisebb-nagyobb összetűzések folyamatos kihívások elé állították a kor emberét. Mindemellett azonban a nyugalmasabb időszakokban az élet valamelyest normalizálódásával az új, addig ismeretlen nép kultúrájával is megismerkedtek. Ismerkedjünk meg mi is a kor embereinek, katonáinak mindennapjaival, harcászatával, öltözködésével, kultúrájával.

DSC_0608

Római kor

,,Ludus Solva” – Esztergom a római korban 5. osztálytól – 12. osztályig

A foglalkozás során az ókori Esztergom területének népeivel, kultúrájával és vallásával ismerkedhetnek meg a résztvevők. A múzeum állandó kiállításának segítségével bemutatjuk Esztergom (Solva) városát, az itt élt emberek mindennapjait és elképzeljük hogyan éltek, dolgoztak és tevékenykedtek a város lakói a római korban. A múzeum római kori leletanyagát alapul véve elevenítjük fel az egykor itt élt népek történetét. Felfedezzük az itt szolgáló katonai alakulatok által ránk hagyott épületeket és tárgyakat, drámapedagógiai módszerek segítségével megismerkedünk a Pannónia területén állomásozó légiók mindennapjaival.

DSC_0286

Amennyiben segítségre lenne szüksége a program kiválasztásában, illetve egyéb kérdése merülne fel, Setét Melinda múzeumpedagógust elérheti a +36-70/503 9664-es telefonszámon hétköznapokként 8:00 – 16:00 óra között, vagy a muzeumpedagogia@mnmvarmuzeuma.hu e-mail címen.

Időpont előzetes egyeztetésére is a fenti telefonszámon van lehetőség. Amennyiben kollégánk pillanatnyilag nem elérhető, kérjük keresse később, vagy várja jelentkezését.

Bejelentkezni a foglalkozás előtt min. 1 héttel lehet az alábbi linkre kattintva elérhető űrlap kitöltésével:

MÚZEUMPEDAGÓGIA BEJELENTKEZÉS

Az űrlap beérkezését követően kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot további egyeztetés céljából.