“Szerelem a török félhold árnyékában” – Várnyitó rendezvény – Április 22-23.

Az idei tavasz a megújult jegyárak mellett szerelmet is hoz az áprilisi széllel.

A 2017-es év tavaszán egy különleges és mindeddig egyedülálló szerelmi történet játszódik majd le az Esztergomi Vármúzeum falai közt. Egy hagyományőrző esküvő kerül megrendezésre a Várudvarban, zenével, tánccal, két napos mulatsággal, forgataggal, mely egy magyar végvári vitéz és egy török magas rangú leány határtalan szerelméről mesél. Vajon, hogyan birkózik meg a két szerelmes ifjú a vallási és identitásbeli különbségekkel? Hogyan érik el a szülők áldását? Egy igazi, hamisítatlan szerelmi történet szemtanúi lehetünk ármánnyal, összeesküvéssel, szülői szigorral és boldog végkifejlettel, melyet ágyúk, aknák és puskák össztüze keretez majd. Egy igazi újkori szappanopera, korhű, XVII. századi keretbe csomagolva.

Ezen a különleges hétvégén a szerelmen kívül mást is adunk látogatóinknak! Szombaton és vasárnap újdonsült tematikus tárlatvezetéseinket is megismerhetik, melyeknek keretén belül olyan élménydús, exkluzív vársétákon vehetnek részt az érdeklődők, amelyek egy-egy középkori személy életén keresztül mutatják be az esztergomi középkori vár zegzugos tereit. Nem tudja elképzelni? Próbálja ki! Ismerje meg velünk Vitéz János reneszánsz korát vagy hallgasson történeteket III. Béla középkoráról! De még többet is megtudhatnak az ódon falakról az érdeklődők egy régész szakmai vezetése során, vagy hagyja, hogy személyesen egy-egy történelmi alak vezesse körbe a vár kalandos korszakain keresztül. Titkokat tudna meg? Hallgassa ki a személyzetet és kövessen egy cselédlányt, aki nagy szájjal fecsegi ki az egykoron itt élt királyok titkait. Igazi különlegességekkel készülünk a várnyitó hétvégéjén a tárlatvezetést igénylő vendégeink számára!
A hétvégi mulatság és várséták mellett a kisebb gyermekek kipróbálhatják bátorságukat és erejüket az apródképzőnkben, aminek a teljesítése után a lovagok sorába léphetnek, valamint a középkori játszóházban múlathatják az időt.

Ezen, az áprilisi hétvégén bepillantást nyerhetünk a korabeli élet rejtelmeibe, megismerhetjük a különféle viseleteket és fegyvereket, akár ki is próbálhatják magukat azok, akik az elmúlt korok embereinek bőrébe szeretnének bújni. Emellett természetesen a Vármúzeumban bárki önállóan, tárlatvezetéstől függetlenül, a pincétől a padlásig is bebarangolhatja a királyi várat.