Rendszer Update 2017

Új év, új lehetőségek, új élmények köszöntenek 2017-től mindenkit az Esztergomi Vármúzeumban!

Új év, új lehetőségek, új élmények köszöntenek 2017-től mindenkit az Esztergomi Vármúzeumban!

Célunk minden látogatói igényt kielégíteni és ehhez első lépésként új, a korábbi évekhez képest kedvezőbb jegyárakkal kedveskedünk látogatóinknak, valamint eltöröltük a kötelező tárlatvezetést, így bárki önállóan is felfedezheti a vár zegzugos tereit. A jegyárainkat a következőképpen alakítottuk ki: teljes árú 1500Ft, kedvezményes belépőjegyünk pedig 750Ft. Természetesen igény szerint tartunk tárlatvezetéseket is, amire előzetes bejelentkezés útján egy űrlap kitöltésével lehet jelentkezni a honlapunkon, de ha a helyszínen döntenek úgy, hogy vezetőt kérnek a vársétához az is megoldható. Ennek köszönhetően többet találkozhatnak velünk, szakmai dolgozókkal, hiszen múzeumpedagógusaink, régész kollégáink, tárlatvezetőink mutatják be a várat.  Igény szerint, a saját idegenvezetővel érkező csoportoknak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy saját tárlatvezetőjükkel tekinthessék meg a Vármúzeumot, egy külön idegenvezetői szolgáltatási díj megfizetésével.

A Vármúzeum megújult kiállításának koncepciója az, hogy visszakaphassa a múzeum minden helyisége azt a korabeli funkcióját, amiért azokat a tereket a középkorban építették. Tehát itt nem a helyiségekben elhelyezett tárgyak a kiállítás anyaga, hanem maga a középkori vár az, ami bemutatkozik a látogatóinknak. A vár felfedezése során olyan középkori tereket bolyonghatnak be és ismerhetnek meg, mint a középkori konyha, fürdő, lakóterek, nagy bálok összejöveteleknek helyszínéül szolgáló termek, valamint a királyi magán kápolna,
ahol egykoron elődeink hagyták lépteik nyomát. A kiállításban elhelyezett tárgyak, írások pedig abban segítenek, hogy minél könnyebben megismerhessük a vár titkait.
Érdemes hozzánk betérni!