A szervezet, ami a térség gazdaságfejlesztésének katalizátora kíván lenni

Az MNM Esztergomi Vármúzeumának terei kiemelkedően fontos és rangos eseményeknek is helyszíne lehet, ahogy ez a héten is történt a Tatabánya-Esztergom Kiemelt Járműipari Térség és Fejlődési Zóna Nonprofit Kft. megalakulásakor.

A társaság alapítói Esztergom és Tatabánya önkormányzata, az Edutus Főiskola, a megyei önkormányzat, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara.

A fejlesztő társaság és az alapítók közötti együttműködés segíthet megőrizni Komárom-Esztergom megye versenyelőnyét. Komárom-Esztergom megye 2016-ban az országos rangsorban második helyen állt az egy lakosra jutó beruházási érték tekintetében. A gazdasági teljesítmény felét az autóipar eredményei tették ki, ezen cégek súlyát mutatja, hogy a megye ötven legnagyobb bevételű vállalatából 15 az autóiparban tevékenykedik, a lista élén az esztergomi Suzuki áll.

Ez a szövetségkötés arról szól, hogy továbbra is Komárom-Esztergom megye legyen az ország egyik legsikeresebb megyéje. A további fejlődéshez keresnünk kell azt a lehetőséget, amivel jobbak, többek tudunk lenni az ország más részeinél” – emelte ki köszöntőjében a szerződés aláírása előtt Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere.

A partnerek között megszületett együttműködés Komárom-Esztergom megye számára „jelentős gazdaságpolitikai tőkéjévé” válhat, valamint a partnerek szövetsége a felvidéki magyar közösség jelentős részét is erősíti.

Az aláírás előtt a beszédet tartott Dr. Völner Pál, Esztergom országgyűlési képviselője, Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere és Romanek Etelka (Fidesz-KDNP), Esztergom polgármestere.

A megjelenteket köszöntötte Bencsik János országgyűlési képviselő, Dr. Jandala Csilla az Edutus Főiskola vezetője, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató helyettese.

klaszter