Kiállítások

Lotz Károly: Hunyadi halála

lotz

A múzeumi raktárak valódi kincseket rejthetnek! Egy különleges felfedezés prezentálására készül most az MNM Balassa Bálint Múzeumának csapata. Egy csodálatos Lotz Károly által készített olajfestményt szeretnénk bemutatni a nagyérdeműnek , egy különleges művet, ami ezidáig a raktár mélyén várt a sorsára! Egy egyedülálló kép, egy különös történet és egy jól ismert festő! Ezt tényleg nem érdemes kihagyni!

> > >

Rendezvények

vár_plakát_a3.cdr

Múzeumok Éjszakája 2019

Az esztergomi vár megismerése bármikor élményt jelent, a Múzeumok éjszakáján azonban ez hatványozottan igaz. A reneszánsz idején négyhírű művészek fordultak meg a király és az érsek udvarában, most a 21. század emberének is lehetősége lesz keze nyomát egy reneszánsz homlokzat kialakításánál ott hagyni a vásznon. Régi zene szól a királyi kápolnában, lesz tánc a nagyteremben, zseblámpák fényében vártúra, és az Éjszaka egyik kötelező eleme, a felnőtteknek szóló középkori rémmesék borzongása.

> > >

Hírek, aktualitások

Ünnepi nyitvatartás – 2019. PÜNKÖSD

Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a múzeum 2019. június 11-én (a pünkösdi hosszú hétvége utáni kedden) ZÁRVA tart.

Megértésüket köszönjük!

Múzeumok Majálisa 2019

300x250

Múzeumunk az idei évben is kitelepül az ország számos intézményét bemutató Múzeumok Majálisa elnevezésű programra. Virtuális vártúrával és fotósarokkal várjuk az érdeklődőket, akik a kezükbe vehetnek középkori fegyvereket, reneszánsz ruhákban fényképezkedhetnek és érdekességeket tudhatnak meg az ország legrégebbi látogatható váráról.

A raktárak mélyén

Az MNM Esztergomi Vármúzeuma és az MNM Balassa Bálint Múzeuma szeretettel meghívja Önt
Lotz Károly: Hunyadi halála címet viselő olajkép bemutatására. »

Galéria