Kiállítások

Bajor Ágos művei magángyűjteményekben

bajor

Bajor Ágost, Esztergom festője életét a művészetnek és az alkotásnak szentelve hatalmas és mindeddig felderítetlen életművet hagyott az utókorra. Ennek az életműnek egy kicsiny de jelentős szeglete került bemutatásra 2017-ben. Az akkor megrendezett kiállításon közel 400, közgyűjteményekben megtalálható műve szerepelt. A kiállítás sikerén felbuzdulva néhány esztergomi lokálpatrióta és gyűjtő egyedülálló és csodálatos anyagából nyílik most kiállítás, mely lenyűgöző esztergomi és itáliai képekkel, különleges kordokumentumokkal és újdonságokkal várja látogatóit. A kiállítás első körben július 10-ig, majd egy rövid megszakítást követően július 24-től augusztus 20-ig lesz látogatható.

> > >

Rendezvények

Múltidéző tárlatvezetés 2019. 08. 10.

DSC_0010 (1)Tegye még izgalmasabbá várlátogatását és vegyen részt fix időpontokban meghirdetett múltidéző tárlatvezetésünkön, ahol a vár udvarhölgye vagy lovagja korhű öltözékben vezeti végig vendégeinket a Várpalota termein, miközben visszakalauzolja a látogatókat a középkori királyok, reneszánsz érsekek, a vár lakóinak és szolgálóinak időszakába.

> > >

Hírek, aktualitások

Operalátvány kiállítás

Múlt pénteken a Kamaraopera Napok keretén belül operajelmezek képeiből nyílt kiállítás, mely megtekinthető a Vármúzeum Nagytermében. A kiállításmegnyitó után Bősze Ádám adott “Bő Szekundokat”, illetve a klasszikus zenéhez és tágabb értelemben a kultúrtörténethez kapcsolódó magasröptű poénokat az arra vevő és értő közönségnek.
/A kiállítást megnyitotta Turnai Tímea, az OSZMI gyűjteményvezetője, közreműködött Dunai Éva operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház énekese.

Ünnepi nyitvatartás – 2019. AUGUSZTUS 17-21.

VÁRMÚZEUM ÜNNEPI NYITVA TARTÁS

AUGUSZTUS 17. SZOMBAT: 10.00 – 21.00

AUGUSZTUS 18 – 20. VASÁRNAP – KEDD: 10.00 – 18.00

AUGUSZTUS 21. SZERDA: ZÁRVA

HOLIDAY OPENING HOURS

17th AUGUST, SATURDAY: 10 AM – 9 PM

18th – 20th AUGUST, SUNDAY TO TUESDAY: 10 AM – 6 PM

21th AUGUST WEDNESDAY: CLOSED

Múzeumok Majálisa 2019

300x250

Múzeumunk az idei évben is kitelepül az ország számos intézményét bemutató Múzeumok Majálisa elnevezésű programra. Virtuális vártúrával és fotósarokkal várjuk az érdeklődőket, akik a kezükbe vehetnek középkori fegyvereket, reneszánsz ruhákban fényképezkedhetnek és érdekességeket tudhatnak meg az ország legrégebbi látogatható váráról.

Galéria